Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Galleria Liven näyttelytoiminta jatkuu

Jul 31, 2020 10:48:03 AM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia |
Lue lisää

Invalidisäätiö tekee yhteiskunnallista hyvää juhlavuotensa kunniaksi

Jun 25, 2020 8:55:54 AM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia |
Invalidisäätiö viettää 80-vuotispäiväänsä perjantaina 26.6.2020. Perustamisestaan lähtien Invalidisäätiö on luonut tasa-arvoisempaa Suomea integroimalla tukea tarvitsevia osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Juhlavuoden kunniaksi Invalidisäätiö haluaa tehdä yhteiskunnallista hyvää ja hyödyntää lahjoituksena saamiaan testamenttivaroja tukea tarvitsevien auttamiseen ja lääketieteelliseen tutkimukseen myös tulevaisuudessa.
Lue lisää

Invalidisäätiö ja Sotainvalidien Veljesliitto täyttävät 80 vuotta

Jun 23, 2020 9:15:00 AM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia | invalidisäätiö80
Invalidisäätiö ja Sotainvalidien Veljesliitto viettävät tänä kesänä 80:tta juhlavuottaan. Yhteinen juhlavuosi on merkityksellinen, sillä niiden tarinat kietoutuvat yhteen niiden perustamisesta alkaen. 
Lue lisää

Koronakevään työhönvalmennus osoittautui tehokkaaksi myös etäyhteyksien välityksellä

Jun 8, 2020 9:00:00 AM Kirjoittanut: Live palvelut | 0 kommenttia |
Koronaviruksen aiheuttamat varotoimet siirsivät kevään aikana lähes koko yhteiskunnan etäyhteyksien ääreen ja myös Live Palveluissa siirryttiin vauhdilla etäpalveluihin. Sari Kopranen on osallistunut kevään ajan Liven työhönvalmennukseen alusta alkaen etäyhteyksien välityksellä ja ollut kokonaisuuteen tyytyväinen. Hänen mielestään tarvetta lähipäiville ei välttämättä edes ole, sillä työhönvalmennus toimii mainiosti myös etäpalveluna, jos kotoa vain löytyy tietokone.
Lue lisää

Live seuraa jatkuvasti hallituksen korona-ohjeistuksia

Jun 4, 2020 10:54:55 AM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia |
Hallituksen ohjeistusten mukaisesti Live on käynnistänyt ammattiopiston lähiopetuksen 25.5. alkaen ja Live Palveluiden tarjoamat lähipalvelut 1.6. alkaen porrastetusti. Etäopetusta sekä etäpalveluita jatketaan kuitenkin lähiopetuksen sekä -palveluiden rinnalla erityisesti riskiryhmät huomioiden. Live huolehtii opiskelijoidensa, asiakkaidensa ja henkilökuntansa terveydestä ja turvallisuudesta tehostetun ylläpitosiivouksen ja turvavälien avulla sekä kannustaa aktiiviseen käsihygieniaan. 
Lue lisää

Livessä on käytössä kemikaaliton siivous

May 26, 2020 11:20:58 AM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia |
Uskoisitko, että pelkällä vedellä saa puhdasta jälkeä? Livessä on käytössä puhdistettuun vesijohtoveteen ja probiootteihin perustuva Ownwell-siivousmenetelmä. Kemikaaliton siivous on allergiavapaata kaikille tilojen käyttäjille ja helppo valinta työntekijöille. 
Lue lisää

Vuosikatsaus 2019 on julkaistu!

May 12, 2020 12:56:52 PM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia |
Invalidisäätiön vuoden 2019 vuosikatsaus on nyt julkaistu.  Vuoden aikana keskityimme strategiamme mukaisesti vastaamaan tukea tarvitsevien ihmisten palvelutarpeeseen elämän eri vaiheissa niin ammatillisen koulutuksen kuin valmennus- ja työllistymispalveluiden keinoin.
Lue lisää

Yksilöllistä tukea ammatilliseen koulutukseen, kuntoutukseen ja valmennukseen jo 80 vuotta.

May 5, 2020 6:31:07 PM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia | työ
Ammattiopisto Liven ja Live Palveluiden toiminnan alkuhetki ajoittuu talvisodan jälkeiseen jälleenrakennuksen aikaan. Osana Invalidisäätiötä olemme luoneet tasa-arvoisempaa Suomea integroimalla tukea tarvitsevia osaksi yhteiskuntaamme jo vuodesta 1940. Yhteiskunnallisen osallisuuden luominen on koko olemassaolomme ajan tapahtunut työllistämiseen tähtäävien toimenpiteiden kautta.  Tukea tarvitsevien kohderyhmä on sodassa vammautuneiden kuntouttamisesta ja uudelleenkoulutuksesta vuosien saatossa muuttunut, mutta perustehtävämme on säilynyt ennallaan. Tänä päivänä me liveläiset koulutamme yksilöllistä tukea tarvitsevia opiskelijoita niin ammattiin, työhön kuin itsenäiseen elämään sekä kuntoutamme ja valmennamme haastavimmassa työllistymistilanteessa olevia kohti yhteiskunnallista osallisuutta. Autamme kaikkia asiakkaitamme löytämään omat vahvuutensa ja väylän sopivan kokoiseen työhön. Live toimii suurella sydämellä, inhimillisellä otteella sekä erilaisuutta ja yksilöllisyyttä kunnioittaen. - Invalidisäätiö toimii ajassa ennakoimalla tulevaisuuden työtrendejä ja käynnistämällä aktiivisesti uusia palvelumuotoja. Olemme kulkeneet pitkän matkan perinteisistä käsityöammateista tekoälyn ihmeelliseen maailmaan; 40-lukulaisen jalkinetyöntekijän ja 2020 valmistuvan musiikkiteknologin väliin mahtuu tuhansia tarinoita, joista jokainen on yksilöllinen. Kuten meistä jokainen, Säätiön toimitusjohtaja Marja Pajulahti sanoo. Juhlavuotemme aikana halusimme antaa näkyvyyttä heille, joille tie yhteiskunnalliseen osallisuuteen ei ole ollut helpoin. Olemme kuitenkin uuden asian edessä korona-viruksen vuoksi, joten siirrämme juhlavuodeksi suunnittelemamme tapahtumat turvallisempaan ajankohtaan. Vallitseva poikkeustilanne haastaa meidät kaikki ennen kokemattomalla tavalla ja monen asiakkaamme tilanne monimutkaistuu. Haluammekin muistuttaa yrityksiä osatyökykyisten arvokkaasta potentiaalista työmarkkinoilla ja suuntaamaan katseen tulevaan: Meillä jokaisella on kykyjä, joita suomalainen työelämä tarvitsee. Invalidisäätiössä tehdään jatkossakin työtä niin yksilön, työelämän kuin yhteiskunnan tarpeisiin: toiminnallamme luomme yksilöille merkityksiä elämään ja ehkäisemme syrjäytymistä, vastaamme ajankohtaisiin työelämän tarpeisiin ja luomme hyvinvointia sekä entistä tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, jossa jokainen on arvokas. #invalidisäätiö80
Lue lisää

Etäkuntoutuksen digiloikka Livessä

Apr 6, 2020 10:31:22 AM Kirjoittanut: Live palvelut | 0 kommenttia |
Koronakriisi on koetellut monin tavoin suomalaista yhteiskuntaa ja eri tahojen toimintavalmiuksia. Palveluita ja toimintatapoja on jouduttu muokkaamaan, kehittämään ja sähköistämään nopeasti. Jatkuvuuden näkökulmasta uusien toimintamallien kehittäminen on ollut välttämätöntä. Toiminnan kehittämishaaste on otettu vastaan myös Live Palveluiden ammatillisessa kuntoutuksessa, jossa on siirrytty etäkuntoutukseen viimeisten viikkojen aikana.
Lue lisää

Live on siirtynyt etäaikaan

Mar 19, 2020 2:08:00 PM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia |
Hallituksen 16.3.2020 antaman linjauksen mukaisesti Live on siirtynyt toistaiseksi kokonaan etäopetukseen ja -palveluihin koronaviruksen torjumiseksi. Vaikka tilanne on hyvin poikkeuksellinen, Liven toiminta jatkuu yhtä vahvana kuin aikaisemmin. Etäopetus ja -palvelut otettiin käyttöön sekä Ammattiopisto Livessä että Live Palveluissa nopealla tahdilla, ja tänään 19.3. kaikki toiminta muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta on siirtynyt etäyhteyksien ääreen.
Lue lisää