Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Yritysyhteistyö luo iloa ja onnistumisen tunteita

Kirjoittanut: Invalidisäätiö | Aug 19, 2020 2:54:53 PM

Me Liven asiakkuustiimissä törmäsimme lomalukemisen lomassa itsellemme uuteen termiin, joka tuntui olevan suomalaisille kesällä kuuma peruna. Vaikeasti lausuttava sanahirviö intersektionaalisuus tarkoittaa tapaa tarkastella asioita, joissa monien tekijöiden (sukupuoli, sosioekonominen tausta, asuinpaikka, alkuperä, perhetausta, koulutus, ikä, vammaisuus, seksuaalinen suuntautuminen, sukupuoli-identiteetti ja sukupuolen ilmaisu) katsotaan vaikuttavan yksilön asemaan yhteiskunnassa.  

 

Kesän kuuma peruna liittyy siis läheisesti työhömme Livessä. Me liveläiset kun teemme töitä, jotta tukea tarvitsevat asiakkaamme integroituisivat työn kautta yhteiskuntaan. Uskomme, että jokaisella on kykyjä, joita suomalainen työelämä tarvitsee.  

 

Tätä työtä ei tehdä yksin, vaan kanssamme työtä tekevät lukuisat yhteistyökumppanit. Teema innoitti meitä Livessä ja pyysimmekin muutamilta yrityksiltä rehellistä palautetta siitä, mitä ovat saaneet irti yhteistyöstä ja kannattiko yhteistyötä kanssamme tehdä.  

Kaikkien vastausten yhteenvetona voimme todeta, että työn imu on valtava. Kumppanimme arvostavat työtämme – ja me liveläiset itse arvostamme työtämme.  

 
MESSUKESKUS: Työllä on merkitystä 

 

”Olemme tehneet yhteistyötä Liven kanssa tosi laajasti. Liven opiskelijat ovat olleet monissa eri työtehtävissä, muun muassa auttaneet messujen rakentamisessa, erilaisissa promotöissä ja tarjonneet kävijöille ja näytteilleasettajille maksuttomia hierontapalveluita. Yhteistyöstä olemme saaneet mielenkiintoisen ja hyvän lisän palvelutarjontaamme sekä uusia kokemuksia ja mahdollisuuksia parantaa palveluitamme asiakkaillemme. Yhteistyössä molemmat osapuolet voittavat: Liven opiskelijat saavat hyvää ja arvokasta työkokemusta omaksi tuekseen ja me saamme konkreettista apua, lisäpalveluita asiakkaillemme sekä arvokasta kokemusta ja palautetta toimintatavoistamme. 

 

MUSTI JA MIRRI: Aitoa ja vahvaa läsnäoloa 

 

”Liven kanssa on ollut mukavaa ja hyödyllistä tehdä yhteistyötä. Me olemme tarjonneet Liven opiskelijoille sekä yksilö- ja ryhmämuotoisia työharjoittelupaikkoja eri myymälöissä. Olemme järjestäneet yhteistyössä myös erilaisia tempauksia: hartiahierontailtapäiviä konttorilla tai esimerkiksi kaupunki siistiksi -kampanjoita. Kampanjat ja harjoittelut ovat tuntuneet merkityksellisemmiltä, kun työntekijämme ovat huomanneet, että yhteistyö auttaa molempia osapuolia – meitä ja opiskelijoita. Me saamme lisäkäsiä ja uusia ajatuksia omaan tekemiseen ja opiskelijat oppivat uusia asioita, kun pääsevät tekemään harjoittelutyötä ketjussa. On ollut hienoa nähdä myös se, kun Liven kouluttajat ja yhteyshenkilöt ovat olleet näissä aidosti ja vahvasti mukana. Silloin hankkeet lähtevät vauhdikkaasti liikkeelle. ”

 

KLAUS K: Tasa-arvoinen työelämä kuuluu kaikille 

 

”Meillä on kevättalvella 2020 ollut kerroshoidossa, yhteistyössä SOL:n kanssa, neljä opiskelijaa töissä tutustumassa työelämään. Ihan ensinnäkin yhteistyöstä on koitunut iloa ja onnistumisen tunnetta. On ollut ilo seurata, kuinka opiskelijat ottavat päivä päivältä enemmän vastuuta työstään ja kehittyvät siinä samalla. Muistan ikuisesti sen ylpeyden, mitä eräskin opiskelija koki, kun hän oli oppinut petaamaan vuoteen annettujen vaatimusten mukaisesti ja hän sai sitä myöden uuden työtehtävän. Opiskelijoiden asenne työntekoa kohtaan oli niin hieno, että siitä voisi moni ottaa oppia. Tukea tarvitsevat ihmiset ovat osa meidän yhteiskuntaamme ja on harmillista, että heille on tarjolla niin vähän työmahdollisuuksia, vaikka monessa yrityksessä varmasti olisi työtehtäviä tarjolla, joista Liven opiskelijat selviytyisivät kunnialla. Odotamme innolla, että saamme taas pian tehdä yhteistyötä.” 

 

SELLO: Elämyksellisiä ja osallistavia tapahtumia

 

”Kauppakeskus Sello on tehnyt yhteistyötä Ammattiopisto Liven kanssa jo parin vuoden ajan.  
Nuoret opiskelijat ovat tuottaneet kauppakeskukselle upeita elämyksellisiä ja osallistavia tapahtumia ja samalla päässeet esittelemään toimintaansa. Rohkeasti esiintyvät nuoret ovat olleet mukana myös kauppakeskuksen omissa tapahtumissa, mm. ystävänpäiväteemalla. Kauppakeskuksemme myymälät ovat tarjonneet opiskelijoille työharjoittelupaikkoja, samoin kuin palveluntuottajamme Lassila-Tikanoja.  
 Yhteistyö Liven kanssa antaa paljon. Nämä nuoret ovat samaan aikaan huikeita ja vaatimattomia. Into on aivan valtava. Upeinta on ollut nähdä ja kuulla opettajilta siitä itsevarmuuden ja rohkeuden kasvusta, joka tapahtuu näiden tilaisuuksien myötä. On ilo olla mahdollistamassa heille näitä kokemuksia ja toivottavasti teemme yhteistyötä jatkossakin. ”

Olisiko yrityksellänne mahdollisuus olla mukana tekemässä kanssamme merkityksellistä työtä? Ole rohkeasti yhteydessä, niin onnistutaan yhdessä!

Pirjo Poutala 

Annika Lipponen 

Liven asiakkuustiimi 

 

Kirjoittanut Invalidisäätiö

Jätä kommentti