Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus Livessä?

Kirjoittanut: Invalidisäätiö | Sep 9, 2020 4:24:21 PM

Usein ihailen lapsen kirkasta katsetta, joka on täynnä uteliasuutta, ihmetystä, halua oppia ja tutustua kaikkeen uuteen. Katse on aina niin viaton ja täynnä lapsen oloa ja eloa ja ihmisoikeutta. Seuraavassa hetkessä mietin, mihin katse voi hävitä.

Jokaisen ihmisen ihmisoikeus antaa luvan olla sellainen kuin on; voi vapaasti valita seksuaalisen suuntautumisen, olla vapaasti sitä sukupuolta, mitä on, tunnustaa ylpeänä sitä uskontoa ja vakaumusta, mistä tunnustaa, olla ylpeänä sen ikäinen kuin on.

Haluamme, että Livessä jokainen voi tuntea saavansa olla sellainen kuin on. Arvomme tukevat tätä tavoitetta. Olemme inhimillisyyden asiantuntijoita, jolloin yhdenvertaisuus ja toisistamme huolehtiminen on meillä jokapäiväisiä asioita. Yhteisöllisyys luo turvallista ja levollista työympäristöä. Rohkeus antaa pontta luoda uusia tapoja huolehtia tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta. Selkeydellä ja suunnitelmallisuudella viemme rohkeina tekemämme uudistukset loppuun asti.

Liven tasa-arvosuunnitelma korostaa jokaisen ihmisoikeutta. Mikään suuntautuneisuus ei meillä vaikuta rekrytointiin, palkkaukseen, mahdollisuuteen vaihtaa työtä Liven sisällä eikä mihinkään työsuhteen asioihin. Työnantajalle meillä vapaus olla sellainen kuin on tarkoittaa sitä, että jokainen Liveläinen saa olla sellainen kuin on. Livessä olemme kaikki samanarvoisia ja yhdenvertaisia riippumatta siitä, mitä me kukin edustamme, millä elämän alueella tahansa.


Tiina Laaksonen

Kirjoittaja on Liven henkilöstöjohtaja.

Aiheet: työ

Kirjoittanut Invalidisäätiö

Jätä kommentti