Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Rosa Liksomin 60-vuotisjuhlanäyttely Galleria Livessä

Kirjoittanut: Galleria Live | Nov 12, 2018 1:37:48 PM

Kirjailija ja kuvataiteilija Rosa Liksom juhlii uraansa 60-vuotisjuhlanäyttelyn merkeissä. Avajaiset järjestetään Galleria Livessä Ruskeasuolla maanantaina 26.11 klo 17 – 18.30. Näyttelyn avaa kulttuuritoimittaja Jonni Roos, näyttelyn yhteydessä myös Liksomin musikaalielokuvan ”Pietari Suomen kuningatar (vitun noita)” kantaesitys.

Rosa Liksomin (s. 1958) juhlanäyttelyn teemana on luonto ja tekoäly. Esillä on laajasti Liksomin maalauksia ja pienoisveistoksia. Näyttely järjestetään Galleria Livessä, joka toimii Invalidisäätiön kahvilassa Ruskeasuolla. Galleria tuo taidetta tavanomaisesta poikkeavaan ympäristöön, terveydenhuollon asiakkaiden ja ammatillisten opiskelijoiden arkeen. Ympäristö on taiteilijalle mieleinen paikka.

- Täällä taide on esillä ihmisten arkisessa ympäristössä, eikä eristettynä johonkin erilliseen tilaan. Kahvilassa käy paljon esimerkiksi samassa rakennuksessa sijaitsevan ammattioppilaitoksen opiskelijoita ja sairaalan potilaita. Ihmiset kulkevat ohi ja altistuvat vahingossa taiteelle, kun ovat vaikkapa menossa leikkaukseen, kertoo Liksom.

Liksom deponoi näyttelyn yhteydessä noin 150 teostaan Galleria Liven kokoelmiin. Teokset tulevat esille vuonna 2019 valmistuvaan ammattiopisto Liven uuteen oppilaitosrakennukseen.

  • Olen miettinyt jo vuosia, minne voisin deponoida työni. Kouluympäristö sopii taiteelleni mainiosti, koska olen omistanut vähintään puolet kirjallisesta tuotannostani eri tavalla syrjäytyneiden nuorten elämän kuvaamiseen. Opiskelu on avain kaikkeen, sanoo Liksom, ja jatkaa:
  • Perinteinen taidemuseo on minulle jopa vieras paikka, tunnen siellä oloni hieman vaivaantuneeksi. Taiteeni lähtee leikistä ja sen pitää kummuta sydämestä, ei aivoista. Olen suosinut epätyypillisiä paikkoja taiteelleni jo 1980-luvulta lähtien, minulla on ollut näyttelyitä esimerkiksi puistoissa, teltoissa, kahviloissa ja käytävillä, eli paikoissa, missä kulkee ihmisiä, jotka eivät tyypillisesti käy taidenäyttelyissä, jatkaa Liksom.

Yhteistyö Galleria Liven, aiemmalta nimeltään Galleria Ortonin, kanssa alkoi vuonna 2012, jolloin taiteilija järjesti galleriassa edellisen yksityisnäyttelynsä. Galleria sijaitsee Invalidisäätiön kahvilassa osoitteessa Tenholantie 10, 00280 Helsinki. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Kahvilan aukioloajat: ma klo 8-17, ti-to klo 7.30-17, pe klo 7.30-15, la-su suljettu.

Haastattelupyynnöt ja lisätiedot:

Galleristi Sirpa Viljanen
sirpa.viljanen@inlive.fi
p. 050 5364235

Aiheet: taide

Kirjoittanut Galleria Live

Jätä kommentti