Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Live on siirtynyt etäaikaan

Kirjoittanut: Invalidisäätiö | Mar 19, 2020 2:08:00 PM

Hallituksen 16.3.2020 antaman linjauksen mukaisesti Live on siirtynyt toistaiseksi kokonaan etäopetukseen ja -palveluihin koronaviruksen torjumiseksi. Vaikka tilanne on hyvin poikkeuksellinen, Liven toiminta jatkuu yhtä vahvana kuin aikaisemmin. Etäopetus ja -palvelut otettiin käyttöön sekä Ammattiopisto Livessä että Live Palveluissa nopealla tahdilla, ja tänään 19.3. kaikki toiminta muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta on siirtynyt etäyhteyksien ääreen.

Liveläiset ovat joutuneet viime aikoina ennennäkemättömien haasteiden eteen, kun olemme ratkoneet, kuinka siirtää jopa 1000 opiskelijan ja 1200 asiakkaan opetus, valmennus ja kuntoutus kokonaan etäyhteyksien päähän. Olemme ottaneet valtavan nopealla tahdilla käyttöön uusia etätyökaluja ja etsineet luovasti vaihtoehtoisia työtapoja. Poikkeuksellisessa tilanteessa Liven koko henkilöstö on ottanut uudet haasteet ja työtavat vastaan joustavasti ja innostuneesti, toimintaan sitoutuen. Henkilöstö on joustanut ja keskinäinen yhteishenki on vain tiivistynyt. Myös opiskelijamme ja asiakkaamme ovat olleet esimerkillisesti mukana ja sopeutuneet poikkeusolosuhteisiin.

Uusia tapoja koulutukseen, kuntoutukseen ja valmennukseen

Arki etäyhteyksien päässä on lähtenyt sujumaan jo oikein hyvin. Ammattiopisto Liven opiskelijoiden opetus toimii etäyhteyksillä oman vastuuopettajan ohjaamana, ja opiskelijoiden käytettävissä on koko ajan myös opiskeluhuollon palvelut puhelimitse tai tekstiviestien välityksellä. Avaamme opiston verkkosivuille 19.3. chat-palvelun, jossa Liven opinto-ohjaajat vastaavat reaaliajassa kysymyksiin esimerkiksi yhteishausta ja opinnoista etäyhteyksien varassa.

Live Palvelut on ottanut nopeasti käyttöön esimerkiksi aivan uusia etäkuntoutuksen tapoja. Nuorten palveluiden asiakkaille tarjotaan joustavasti verkko-opintoja sekä etävalmennusta- ja ohjausta. Myös kotoutumiskoulutuksen asiakkaat saavat S2 eli suomi toisena kielenä -opetusta etänä.

Vaikka yhteiskunnallinen tilanne on Suomessa tällä hetkellä haastava, me selviämme tästä yhdessä. Me Livessä jatkamme totuttuun tapaan asiakkaidemme ohjaamista täältä töihin, nyt vain etäyhteyksien päästä.

Marja Pajulahti
Invalidisäätiön toimitusjohtaja

Tutustu Ammattiopisto Liven ajankohtaisiin tiedotteisiin koronatilanteeseen liittyen.

Tutustu Live Palveluiden ajankohtaisiin tiedotteisiin koronatilanteeseen liittyen.

Kirjoittanut Invalidisäätiö

Jätä kommentti