Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Live lanseeraa Messukaveri-konseptin ja Huilipalvelun Kevätmessuilla

Kirjoittanut: Ammattiopisto Live | Apr 24, 2019 10:04:20 AM

Ammattiopisto Live ja Helsingin Messut lanseeraavat 4.4.2019 alkavilla Kevätmessuilla kaksi uutta opiskelijavetoista palvelukonseptia: Messukaverin ja Huilipalvelun. Messukaveri auttaa ja pitää seuraa messuvieraille, joiden voi olla haastavaa liikkua laajalla alueella itsenäisesti. Huilipalvelussa toimiva opiskelija puolestaan tuuraa messuosastolla työskenteleviä näytteilleasettajia esimerkiksi lounastaukojen ajan.

Messukaveri auttaa ja pitää seuraa

Messukaverit ovat Ammattiopisto Liven opiskelijoita, jotka kulkevat messuvieraan mukana näyttelyalueella, auttavat liikkumisen ja apuvälineiden kanssa tai vaikkapa istahtavat kahville seuraksi, sen mukaan mitä asiakas itse toivoo ja tarvitsee. - Messukavereina tässä ensimmäisessä tapahtumassa toimivat Liven koulunkäynninohjaajaopiskelijat, projektipäällikkö Hanna Lankinen kertoo. Messukaverit ovat myös tarpeen mukaan tavoitettavissa päivystyspisteessään koko Kevätmessujen ajan.

Maksutonta Messukaveri-konseptia pääsevät ensimmäisten joukossa kokeilemaan itähelsinkiläisen Palvelukoti Sofian asiakkaat. Liveläiset noutavat asukkaat Sofiasta omalla autolla ja Messukaverit saattelevat vanhukset ovelta ovelle. – Täyden palvelun Messukaveruutta siis, opettaja Piia Jussila toteaa.

Huilipalvelu suo hetken hengähdystauon

Huilipalvelu on opettajan tai ohjaajan ohjauksessa tapahtuva palvelumuoto näytteilleasettajina toimiville yrityksille. Osaston työntekijä voi taukoa toivoessaan ottaa yhteyden maksuttomaan Huilipalveluun lyhyelläkin varoitusajalla. Liven opiskelijat tuuraavat osaston työntekijöitä tauon ajan. Huilipalvelu huolehtii, että osasto pysyy edustuskunnossa, tavarat tallella ja yrityksen toiminnasta kiinnostuneet potentiaaliset asiakkaat saavat tiedon, milloin näytteilleasettaja on jälleen tavoitettavissa.

Yhteistyö syvenee

Live on mukana messutoiminnassa laajalla rintamalla. Kevätmessuilla merkonomi-, artesaani- ja Telma-opiskelijat myyvät Telma- ja artesaaniopiskelijoiden valmistamia käsitöitä ja puhdistus- ja kiinteistöalan opiskelijat huolehtivat siisteydestä sisä- ja ulkotiloissa. Liven verkkokaupassa (livekauppa.fi) myytäviin tuotteisiin voi tutustua messuilla paikan päällä ja tehdä ostoksia takapihoille ja puutarhaan. Messukaverin ja Huilipalvelun myötä yhteistyö myös syvenee.

Messukaveri- ja Huilipalvelu -ideat nousivat tarpeesta. – Olemme olleet mukana nyt useammilla messuilla ja osastollamme käy usein ikäihmisiä lepuuttamassa jalkojaan. Tämän havainnon myötä hahmottelimme Messukaveri-ideaa Messukeskukselle, jossa ajatus otettiin hyvin vastaan. Yhteisen suunnittelutyön tuloksena konsepti terävöityi. Kevätmessuille Messukeskus kutsuu eri palvelutalojen asiakkaita sekä omaishoitajia ja me tarjoamme Messukaverin, jos siihen on tarvetta, idean äiti Anu Kilkku kertoo. Huilipalvelu puolestaan virisi asiakaspalveluun ja myyntiin suuntautuneiden merkonomiopiskelijoiden ideoinnin pohjalta.

Messukeskus otti Liven ideat lämpimästi vastaan. – Messukeskus on jo vuoden ajan tarjonnut ainutlaatuisen oppimisympäristön Ammattiopisto Liven opiskelijoille. Olen iloinen siitä, että yhteistyömme laajenee entisestään ja hyödyttää sekä opiskelijoita että asiakkaitamme vielä monipuolisemmin, sanoo Messukeskuksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Maria Mroue.

Aiheet: Opisto

Kirjoittanut Ammattiopisto Live

Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin ammatillinen erityisoppilaitos ja erityisopetuksen kehittämiskeskus.

Jätä kommentti