Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Kirsikodin taiteilijayhteisön näyttely tulossa Galleria Liveen

Kirjoittanut: Invalidisäätiö | Sep 16, 2020 8:44:09 AM

Kirsikodin taiteilijayhteisön näyttely Galleria Livessä

Kirsikoti on kehitysvammaisten taiteilijayhteisö Lieksassa. Näyttelyyn voit tutustua 23.10.asti.

Näyttelyn avajaiset ma 28.9. klo 17-18.30. Lämpimästi tervetuloa!

Kirsikodin toiminta alkoi vuonna 1992 Raija Mikkosen visiosta yhteisöstä, jossa kehitysvammaiset ja heidän ystävänsä voisivat asua ja elää yhdessä ja keskittyä pitkäjänteiseen taidetoimintaan. Intoa ja energiaa on riittänyt ja Kirsikoti, sen asukkaat ja henkilökunta ovat saaneet kansallista ja kansainvälistä tunnustusta.

Kuvataiteen alalla Kirsikodin taiteilijat ja Ateljee hännätön kissa ovat tulleet tunnetuksi sekä Suomessa, että ulkomailla, mm. Italiassa, Saksassa, Iso-Britanniassa sekä viimeisimpänä Kiinassa. Kotimaassa merkittäviä näyttelyitä on vuosien varrella pidetty mm. Nykytaiteen museo Kiasmassa, Hyvinkään taidemuseossa, Taidekeskus Ahjossa, Kouvolan taidemuseossa sekä Kaapelitehtaan Turbiinisalissa Helsingissä. Kirsikodin taiteilijoista viisi on hyväksytty Joensuun taiteilijaseuran taiteilijajäseneksi.

Näyttelyitä on ollut kaiken kaikkiaan yli 200 ja Kirsikodin julkaisusarjassa on kahdeksan kirjaa. Näistä uusin on taidemaalari Laura Nykäsen elämästä ja taiteesta kertova "Kun taide ja elämä ovat yhtä". Kirja on myynnissä Galleria Livessä näyttelyn ajan.

Näyttelyssä mukana seuraavat taiteilijat: Päivi Eronen, Emma-Kaisa Komi, Niina Kari, Taika-Tuulia Kärkkäinen, Jukka-Pekka Levy, Santtu Miettinen, Kirsi Mikkonen, Laura Nykänen, Marika Paalamo ja Piia Vaarala.


Näyttelyn suojelijoina Assi ja Erkki Liikanen.

HUOM! Ilolla esittelisin näyttelyä opiskelijoille ja muille innokkaille. Ottakaa yhteyttä ja sovitaan tapaamisia. sirpa.viljanen@inlive.fi 050 5364235

Teoskuva: taidemaalari Päivi Eronen, Sininen väri Kolilla, 2005, tempera.

Kirjoittanut Invalidisäätiö

Jätä kommentti