Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Invalidisäätiö viettää 80. juhlavuottaan tänä vuonna

Kirjoittanut: Invalidisäätiö | Mar 10, 2020 9:00:00 AM

Invalidisäätiö on jo 80 vuoden ajan luonut tasa-arvoisempaa Suomea integroimalla tukea tarvitsevia osaksi yhteiskuntaamme. Yhteiskunnallisen osallisuuden luominen on koko Säätiön olemassaolon ajan tapahtunut työllistämiseen tähtäävien toimenpiteiden kautta.

Invalidisäätiö perustettiin vuonna 1940 talvisodassa vammautuneiden hoitoa, kuntoutusta ja ammatillista koulutusta varten. Tukea tarvitsevien kohderyhmä on vuosien saatossa muuttunut, mutta perustehtävämme on säilynyt ennallaan. Tänä päivänä edistämme kaikkein haastavimmassa työllistymistilanteessa olevien yhteiskunnallista osallisuutta Täältä töihin –strategiamme mukaisesti. Tuotamme palvelumme Live-brändillä.

Ammattiopisto Livessä koulutamme tukea tarvitsevia opiskelijoita niin ammattiin, työhön kuin itsenäiseen elämään. Live Palveluissa puolestaan kuntoutamme ja valmennamme pitkäaikaistyöttömiä, osatyökykyisiä sekä kotoutamme tukea tarvitsevia maahanmuuttajia. Autamme kaikkia asiakkaitamme löytämään omat vahvuutensa ja väylän sopivan kokoiseen työhön. Päivittäisessä työssämme yhdistämme yksilöllisen tuen asiantuntijuuden, koulutuksen, valmennuksen ja kuntoutuksen.

Jokainen on arvokas

Toimitusjohtaja Marja Pajulahti pitää tärkeänä Invalidisäätiön arvomaailmaa. - Tätä työtä tehdään suurella sydämellä, inhimillisellä otteella sekä erilaisuutta ja yksilöllisyyttä kunnioittaen.

- Invalidisäätiö toimii ajassa ennakoimalla tulevaisuuden työtrendejä ja käynnistämällä aktiivisesti uusia palvelumuotoja. Olemme kulkeneet pitkän matkan perinteisistä käsityöammateista tekoälyn ihmeelliseen maailmaan; 40-lukulaisen jalkinetyöntekijän ja 2020 valmistuvan musiikkiteknologin väliin mahtuu tuhansia tarinoita, joista jokainen on yksilöllinen. Kuten meistä jokainen, Pajulahti jatkaa.

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö toimii Invalidisäätiön 80 juhlavuoden tapahtumien suojelijanaJuhlavuotemme aikana haluamme antaa näkyvyyttä heille, joille tie yhteiskunnalliseen osallisuuteen ei ole ollut helpoin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut juhlavuotemme suojelijaksi. Järjestämme tapahtumia ja tempauksia niin opiskelijoille, kuntoutujille ja valmennettaville kuin sidosryhmillemme.

Olemme myös mukana kesän Suomi Areenalla muistuttamassa yrityksiä osatyökykyisten arvokkaasta potentiaalista työmarkkinoilla: Meillä jokaisella on kykyjä, joita suomalainen työelämä tarvitsee.

 

 

Invalidisäätiössä tehdään jatkossakin työtä niin yksilön, työelämän kuin yhteiskunnan tarpeisiin: toiminnallamme luomme yksilöille merkityksiä elämään ja ehkäisemme syrjäytymistä, vastaamme ajankohtaisiin työelämän tarpeisiin ja luomme hyvinvointia sekä entistä tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, jossa jokainen on arvokas.

Aiheet: Koulutus, työ

Kirjoittanut Invalidisäätiö

Jätä kommentti