Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Invalidisäätiö tekee yhteiskunnallista hyvää juhlavuotensa kunniaksi

Kirjoittanut: Invalidisäätiö | Jun 25, 2020 8:55:54 AM
Invalidisäätiö viettää 80-vuotispäiväänsä perjantaina 26.6.2020. Perustamisestaan lähtien Invalidisäätiö on luonut tasa-arvoisempaa Suomea integroimalla tukea tarvitsevia osaksi suomalaista yhteiskuntaa. Juhlavuoden kunniaksi Invalidisäätiö haluaa tehdä yhteiskunnallista hyvää ja hyödyntää lahjoituksena saamiaan testamenttivaroja tukea tarvitsevien auttamiseen ja lääketieteelliseen tutkimukseen myös tulevaisuudessa.

Invalidisäätiö juhlii jakamalla hyvää ympärilleen

Juhlavuodelle aiemmin suunnitellut yleisötapahtumat on peruttu tältä vuodelta koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi. Invalidisäätiö haluaa kuitenkin jakaa ympärilleen hyvää käyttämällä rahastoituja testamenttilahjoituksia tukea tarvitsevien hyväksi.
 
- Käynnistämme elokuusta alkaen koko loppuvuoden ajan uusia projekteja, joiden tavoitteena on muun muassa ammattiin valmistuneiden nuorten ja työttömien työnhakijoiden tukeminen, kohdennettujen kotoutumistoimenpiteiden edistäminen sekä vaikeavammaisten leiritoiminta, kertoo Invalidisäätiön toimitusjohtaja Marja Pajulahti.

Ensimmäinen 80 vuotta on hyvä alku kohti tasavertaisempaa yhteiskuntaa

Invalidisäätiö perustettiin vuonna 1940 talvisodassa vammautuneiden sotainvalidien kuntouttamiseksi takaisin työelämään. Tavoitteena oli keskittää sotainvalidien sairaalahoito, kuntoutus ja uudelleenkoulutus omaan huoltolaitokseensa. Vuosikymmenten kuluessa Säätiö on kehittänyt toimintaansa yhteiskunnan muuttuvia tarpeita vastaavaksi. Toiminnan kohderyhmä on vaihtunut, mutta perustehtävä on pysynyt ennallaan.
 
- Yhä tänäkin päivänä Invalidisäätiö tekee työtä sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä. Autamme asiakkaitamme löytämään omat vahvuutensa ja väylän sopivan kokoiseen työhön ja osallisuuteen yhteiskunnassa. Seuraavat 80 vuotta jatkamme perustehtäväämme yhteiskunnan kulloinkin muuttuvien tarpeiden mukaan, sanoo Marja Pajulahti.
 
Nykyisin Invalidisäätiö kouluttaa, kuntouttaa ja valmentaa yksilöasiakkaitaan kohti työtä ja yhteiskunnallista osallisuutta. Vuodesta 2018 lähtien toiminta on tapahtunut Live-brändin alla. Ammattiopisto Live on pääkaupunkiseudun suurin erityisammattioppilaitos ja Live Palvelut tuottaa kuntoutus-, työllisyys- ja valmennuspalveluita, joiden tavoitteena on edistää asiakkaiden työllistymistä, työssä pysymistä ja työssä jaksamista.
 
Lisätiedot:
 
Marja Pajulahti
p. 040 842 8665

Kirjoittanut Invalidisäätiö

Jätä kommentti