Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Invalidisäätiö mukana Arvoliiton yhteispohjoismaisessa vaikuttavuuskiihdyttämössä

Kirjoittanut: Invalidisäätiö | Jan 27, 2020 9:00:00 AM

Yhteiskunnallisten yritysten liitto ARVO ry aloittaa Impact StartUp -nimisen vaikuttavuuskiihdyttämön järjestämisen Suomessa. Impact StartUp on yhteispohjoismainen yrityskiihdyttämö, joka toteutetaan yhteisellä konseptilla Suomen lisäksi Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Invalidisäätiö on mukana Impact StartUp-kiihdyttämössä yhtenä Arvoliiton pääkumppaneista.

Impact StartUpiin otetaan mukaan varhaisessa vaiheessa olevia organisaatioita, jotka haluavat ratkaista liiketoiminnallaan yhteiskunnallisia haasteita ja laajentaa toimintaansa. Yritykset saavat valmennusta yhteiskunnallisen vaikuttavuutensa ja liiketoimintansa kehittämiseen ja apua uusien verkostojen ja rahoituksen hankkimiseen.

- Impact StartUpin kautta voimme hyödyntää vaikuttavuusajattelua entistä tehokkaammin myös Invalidisäätiön toiminnassa. Kiihdyttämössä mukana olevilta yrityksiltä voimme omaksua meille uudenlaista toimintakulttuuria ja kehittää uusia toimintatapoja, sanoo Invalidisäätiön toimitusjohtaja Marja Pajulahti.

- Vaikuttavuusajattelu on ollut jo vuosia olennainen osa toimintaamme, joten kiihdyttämö on tähän luonnollinen jatkumo. Olemme jo ennestään palveluntuottajana maahanmuuttajien työllistymiseen tähtäävässä Kotouttamisen SIB- sekä Työ-SIB -vaikuttavuusinvestointihankkeissa. Nyt voimme kehittää vaikuttavuusajattelua yhteistyössä kumppaniemme kanssa jopa kansainvälisesti, sanoo Invalidisäätiön kehitysjohtaja Miika Keijonen.

Aiheena osatyökykyisten työllistäminen

Ensimmäinen kiihdyttämökierros alkaa Helsingissä syksyllä 2020 ja sen teemana on osatyökykyisten työllistäminen. Invalidisäätiö tuo valmennukseen mukaan myös oman palvelunsa.

- Osatyökykyisten työllistäminen liittyy olennaisesti Invalidisäätiön ydintoimintaan ja Täältä töihin -strategiaamme. Uskomme, että jokainen ihminen kykenee itsensä kokoiseen työhön ja jokaisella on oikeus merkitykselliseen työelämään. Haluamme olla mukana rohkeana edelläkävijänä uudistamassa työllisyyspalveluja entistä vaikuttavammiksi, sanoo Marja Pajulahti.

Impact StartUpia rahoittaa yhteispohjoismaisesti pohjoismaisen ministerineuvoston Nordic Innovation -innovaatiorahasto. Suomessa Arvoliiton pääkumppanit ovat Sitra, Tradeka, Invalidisäätiö ja Y-Säätiö.

- Pohjoismainen yhteistyö tuo toimintaamme kansainvälisen ulottuvuuden. Parhaimmillaan voimme löytää muista Pohjoismaista hyödyllisiä toimintamalleja ja kehittää niitä osaksi omaa toimintaamme, sanoo Marja Pajulahti.

Lue lisää Impact StartUpista.

Lisätiedot:

Marja Pajulahti
040 842 8665
marja.pajulahti@inlive.fi

 

Kirjoittanut Invalidisäätiö

Jätä kommentti