Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Invalidisäätiö perustaa laajaa tukea tarvitseville päivätoimintakeskuksen Helsingin Ruskeasuolle

Kirjoittanut: Invalidisäätiö | Nov 28, 2018 9:05:41 AM

Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimi on hyväksynyt Invalidisäätiön yhdeksi kehitysvammaisten ja autismin kirjon henkilöiden päiväaikaisen toiminnan palveluntuottajakseen. Täysin uuden palvelutuotannon käynnistävä Invalidisäätiö perustaa Helsingin Ruskeasuolle toimintakeskuksen, joka tarjoaa päiväaikaista toimintaa kohtalaista, runsasta ja erittäin runsasta tukea ja ohjausta tarvitseville henkilöille.

Kehitysvammaisten ja autismin kirjon henkilöiden päiväaikaisen toiminnan palvelujen hankintaa koskevaan tarjouskilpailuun osallistui Invalidisäätiön lisäksi 45 organisaatiota. Palveluntuottajien valintaperusteina olivat kyky vastata kaupungin määrittämiin rahoituksellista ja taloudellista asemaa sekä tekniseen suorituskykyyn ja ammatilliseen pätevyyteen koskeviin vaatimuksiin. Sopimus on nelivuotinen. 

Invalidisäätiön 25-paikkainen toimintakeskus avataan alkuvuodesta 2019 Tenholantielle. Toiminta on heinäkuuta lukuun ottamatta ympärivuotista.  

Keskiössä elinikäinen oppiminen

Invalidisäätiöllä on noin 20 vuoden kokemus laaja-alaista tukea tarvitsevien kehitysvammaisten ja autismin kirjon henkilöiden ohjaamisesta. Asiakasryhmän tarpeet on huomioitu niin palvelun toiminta- ja tilasuunnitelmissa kuin henkilöstön rekrytoinnissa. Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisista koostuvan henkilöstön erityisosaamisessa painottuvat autismiymmärrys, vaihtoehtoiset kommunikaatiomenetelmät, aistipoikkeavuuksien huomioiminen, turvallisuusosaaminen ja erilaisten arviointimenetelmien käyttö.

- Perustettavan palvelun keskeisimpänä tavoitteena on tukea jokaisen asiakkaan kokonaisvaltaista elämänhallintaa ja osallisuutta vahvistaen ja ylläpitäen heidän toimintakykyään sekä voimavarojaan, toimintakeskuksen palveluita organisoiva Asta Vuorela kertoo.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikille asiakkaille, myös kaikkein vahvinta tukea tarvitseville, tarjotaan monipuolisesti mahdollisuuksia saada kokemuksia työstä aidoissa työympäristöissä.

- Hyödynnämme myös erityispedagogiikan osaamistamme sekä yhteistyötä Säätiön suurimman yksikön, Ammattiopisto Liven TELMA-koulutuksen kanssa, jotta voimme tarjota asiakkaillemme monipuolisesti mahdollisuuksia elinikäiseen oppimiseen ja sitä kautta heidän omien tavoitteidensa saavuttamiseen, Vuorela kertoo.

Lue myös: Invalidisäätiö tarjoaa asumisen tukea kehitysvammaisille ja autismin kirjon henkilöille

 

Aiheet: Palvelut

Kirjoittanut Invalidisäätiö

Jätä kommentti