Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Galleria Liven kesänäyttely

Kirjoittanut: Galleria Live | May 23, 2019 12:47:35 PM

Galleria Live ja ravintola Salve järjestävät jälleen yhteistyössä jo perinteeksi muodostuneen Salvelan kesä -näyttelyn Galleria Livessä Ruskeasuolla 3.6 – 28.6. Näyttely levittäytyy myös ravintola Salven tiloihin Hietalahteen. Avajaiset järjestetään Galleria Livessä maanantaina 3.6 klo 17 – 18.30, jolloin näyttelyn avaa Taidehallin johtaja Jan Förster.

Jo kymmenettä kertaa järjestettävä näyttely sai alkunsa vuonna 2010. Näyttelyn oli tarkoitus olla vain kertaluontoinen, mutta se saavutti niin suuren suosion, että näyttelyä päätettiin yleisön toiveesta jatkaa. Näyttely koottiin alun perin Helsingin Hietalahdessa sijaitsevassa ravintola Salvessa kokoontuvan vakiotaiteilijaporukan ympärille. Vuosien mittaan taiteilijajoukkoa on laajennettu ja näyttelyyn on kutsuttu vuosittain Galleria Livessä näyttelyn järjestäneitä, vierailevia taiteilijoita.

Vuonna 2018 näyttelyn taiteilijakaartia nuorennettiin ja monipuolistettiin. Muutoksen myötä esimerkiksi taiteilijoiden sukupuolijakoa on paikattu ja tänä vuonna näyttelyssä on mukana kymmenen naistaiteilijaa. Joukosta löytyy maalareita ja veistäjiä, grafiikkaa ja liikkuvaa kuvaa. Mukana ovat Heli Hiltunen, Petra Innanen, Minna Jatkola, Virge Jõekalda, Kirsi Kaulanen, Tiiu Kirsipuu, Inkeri Makkonen, Inka Nieminen, Ann Sundholm, Fanny Tavastila sekä Jussi Goman.

-Päätimme työryhmän kanssa, että keräämme tänä vuonna näyttelyn Galleria Livessä aiemmin näyttelyn pitäneiden taiteilijoiden joukosta. Ainoastaan Jussi Goman ei ole aikaisemmin pitänyt näyttelyä Galleria Livessä. Jokainen taiteilijoista tuo näyttelyyn 1 – 2 teostaan, kertoo Galleria Liven galleristi Sirpa Viljanen.

Ravintola Salven omistava HOK-Elanto sekä Galleria Live ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä, joka tiivistyy jatkuvasti. Galleria Livellä on Salvessa oma vakioseinä, jonne näyttely laajenee. Seinällä on aina esillä Galleria Liven kuukausittain vaihtuvan näyttelyn teoksia. Myös Salvessa on oltu tyytyväisiä yhteistyöhön.

- Salve on perinteinen merimieskapakka, jonka taiteilijat ovat aikojen saatossa löytäneet. Aikoinaan taiteilijat toivat taidetta Salveen maksuksi tarjoiluistaan, mutta myös saadakseen teoksilleen yleisöä. Nykyään yhteistyö Liven kanssa on meille todella tärkeää. Näin saamme jatkuvasti vaihtuvaa, uutta ja virkistävää taidetta asiakkaillemme. Ravintolavierailu on parhaimmillaan kokonaisvaltainen elämys, iloa ja tunnetta kaikille aisteille, kertoo Salven ravintolanjohtaja Linda Rosilainen-Susi.

Salvelan kesä -näyttely Galleria Livessä 3.6 – 28.6, Tenholantie 10, 00280 Helsinki. Vaihtuva taideseinä ravintola Salvessa, Hietalahdenranta 5 C, 00180 Helsinki.

Lämpimästi tervetuloa!

Kirjoittanut Galleria Live

Jätä kommentti