Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Anna-Kaisa Ikonen ja Tom Liljeström Invalidisäätiön valtuuskuntaan

Kirjoittanut: Invalidisäätiö | Jan 19, 2021 9:00:00 AM

Invalidisäätiössä tehdään työtä sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä. Me koulutamme, kuntoutamme ja valmennamme yksilöasiakkaamme kohti työtä ja yhteiskunnallista osallisuutta. Yleishyödyllisenä säätiönä toimintamme painottuu yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen ja hyvän elämän edellytyksien rakentamiseen täältä töihin -strategiamme mukaisesti. Invalidisäätiön valtuuskuntaan valitaan henkilöitä, joiden osaaminen ja verkostot täydentävät Säätiön toimintaa ja jotka tuovat monipuolisia näkemyksiä Säätiön strategian toteuttamiseen.

Invalidisäätiön valtuuskunnan uusiksi jäseniksi on valittu kansanedustaja Anna-Kaisa Ikonen ja hallitusammattilainen Tom Liljeström. Ikonen ja Liljeström on valittu valtuuskuntaan toimikaudeksi 2021-2023.

Anna-Kaisa Ikonen (Yhteiskuntatieteiden tohtori) on tehnyt vaikuttavan uran lukuisissa yhteiskunnallisissa tehtävissä. Ikonen on kansanedustaja, Tampereen yliopiston työelämäprofessori ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Parhaiten Ikonen tunnetaan Tampereen edellisenä pormestarina (2013 - 2017). Hän on toiminut myös valtiosihteerinä valtiovarainministeriössä kahden hallituksen aikana. Ikosen kokemus strategia- ja ennakointityössä sekä vastuut terveyttä ja toimintakykyä edistävissä palveluissa tuovat Invalidisäätiön valtuuskuntaan osaamista, joka vahvistaa Säätiön strategian mukaista toimintaa.

Tom Liljeström (DI, KTM) on toiminut sekä kaupallisten että yhteiskunnallisten yritysten hallitusten luottamustehtävissä yli 25 vuoden ajan. Työuransa Tom Liljeström on tehnyt sijoitustoiminnan johtotehtävissä vakuutusalalla, mm. LähiTapiola Varainhoito Oy:n toimitusjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii Boardman Oy:n partnerina, eri hallitustehtävissä ja väitöskirjatutkijana. Liljeströmillä on pitkä ja monipuolinen kokemus mm. Helsingin Diakonissalaitoksen sekä Helsingin seudun kauppakamarin luottamustehtävissä. Tom Liljeströmin vahva sijoitusosaaminen tukee Invalidisäätiön toiminnan kehittämistä turvallisesti: Säätiön tavoitteena on nykyisen toiminnan kasvattaminen kannattavasti ja vaikuttavasti.

 

Invalidisäätiön valtuuskuntaan kuuluu tällä hetkellä 15 henkilöjäsentä. Säätiössä vakituisia toimijoita ovat: Invalidiliitto ry, Sotainvalidien Veljesliitto ry, Tapaturmavakuutuskeskus sekä Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö. Muilta osin valtuuskunta täydentää itse itseään. Invalidisäätiön valtuuskunnan puheenjohtajana toimii Invalidiliiton talousjohtaja Juha Kotikangas ja varapuheenjohtajana Sotainvalidien Veljesliiton pääsihteeri Seppo Savolainen.

Aiheet: valtuuskunta

Kirjoittanut Invalidisäätiö

Jätä kommentti