Ajankohtaista_banneri

Ajankohtaista

Tutustu toimintaamme

Vuosikatsaus 2019 on julkaistu!

May 12, 2020 12:56:52 PM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia |
Invalidisäätiön vuoden 2019 vuosikatsaus on nyt julkaistu.  Vuoden aikana keskityimme strategiamme mukaisesti vastaamaan tukea tarvitsevien ihmisten palvelutarpeeseen elämän eri vaiheissa niin ammatillisen koulutuksen kuin valmennus- ja työllistymispalveluiden keinoin.
Lue lisää

Yksilöllistä tukea ammatilliseen koulutukseen, kuntoutukseen ja valmennukseen jo 80 vuotta.

May 5, 2020 6:31:07 PM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia | työ
Ammattiopisto Liven ja Live Palveluiden toiminnan alkuhetki ajoittuu talvisodan jälkeiseen jälleenrakennuksen aikaan. Osana Invalidisäätiötä olemme luoneet tasa-arvoisempaa Suomea integroimalla tukea tarvitsevia osaksi yhteiskuntaamme jo vuodesta 1940. Yhteiskunnallisen osallisuuden luominen on koko olemassaolomme ajan tapahtunut työllistämiseen tähtäävien toimenpiteiden kautta.  Tukea tarvitsevien kohderyhmä on sodassa vammautuneiden kuntouttamisesta ja uudelleenkoulutuksesta vuosien saatossa muuttunut, mutta perustehtävämme on säilynyt ennallaan. Tänä päivänä me liveläiset koulutamme yksilöllistä tukea tarvitsevia opiskelijoita niin ammattiin, työhön kuin itsenäiseen elämään sekä kuntoutamme ja valmennamme haastavimmassa työllistymistilanteessa olevia kohti yhteiskunnallista osallisuutta. Autamme kaikkia asiakkaitamme löytämään omat vahvuutensa ja väylän sopivan kokoiseen työhön. Live toimii suurella sydämellä, inhimillisellä otteella sekä erilaisuutta ja yksilöllisyyttä kunnioittaen. - Invalidisäätiö toimii ajassa ennakoimalla tulevaisuuden työtrendejä ja käynnistämällä aktiivisesti uusia palvelumuotoja. Olemme kulkeneet pitkän matkan perinteisistä käsityöammateista tekoälyn ihmeelliseen maailmaan; 40-lukulaisen jalkinetyöntekijän ja 2020 valmistuvan musiikkiteknologin väliin mahtuu tuhansia tarinoita, joista jokainen on yksilöllinen. Kuten meistä jokainen, Säätiön toimitusjohtaja Marja Pajulahti sanoo. Juhlavuotemme aikana halusimme antaa näkyvyyttä heille, joille tie yhteiskunnalliseen osallisuuteen ei ole ollut helpoin. Olemme kuitenkin uuden asian edessä korona-viruksen vuoksi, joten siirrämme juhlavuodeksi suunnittelemamme tapahtumat turvallisempaan ajankohtaan. Vallitseva poikkeustilanne haastaa meidät kaikki ennen kokemattomalla tavalla ja monen asiakkaamme tilanne monimutkaistuu. Haluammekin muistuttaa yrityksiä osatyökykyisten arvokkaasta potentiaalista työmarkkinoilla ja suuntaamaan katseen tulevaan: Meillä jokaisella on kykyjä, joita suomalainen työelämä tarvitsee. Invalidisäätiössä tehdään jatkossakin työtä niin yksilön, työelämän kuin yhteiskunnan tarpeisiin: toiminnallamme luomme yksilöille merkityksiä elämään ja ehkäisemme syrjäytymistä, vastaamme ajankohtaisiin työelämän tarpeisiin ja luomme hyvinvointia sekä entistä tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, jossa jokainen on arvokas. #invalidisäätiö80
Lue lisää

Etäkuntoutuksen digiloikka Livessä

Apr 6, 2020 10:31:22 AM Kirjoittanut: Live palvelut | 0 kommenttia |
Koronakriisi on koetellut monin tavoin suomalaista yhteiskuntaa ja eri tahojen toimintavalmiuksia. Palveluita ja toimintatapoja on jouduttu muokkaamaan, kehittämään ja sähköistämään nopeasti. Jatkuvuuden näkökulmasta uusien toimintamallien kehittäminen on ollut välttämätöntä. Toiminnan kehittämishaaste on otettu vastaan myös Live Palveluiden ammatillisessa kuntoutuksessa, jossa on siirrytty etäkuntoutukseen viimeisten viikkojen aikana.
Lue lisää

Live on siirtynyt etäaikaan

Mar 19, 2020 2:08:00 PM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia |
Hallituksen 16.3.2020 antaman linjauksen mukaisesti Live on siirtynyt toistaiseksi kokonaan etäopetukseen ja -palveluihin koronaviruksen torjumiseksi. Vaikka tilanne on hyvin poikkeuksellinen, Liven toiminta jatkuu yhtä vahvana kuin aikaisemmin. Etäopetus ja -palvelut otettiin käyttöön sekä Ammattiopisto Livessä että Live Palveluissa nopealla tahdilla, ja tänään 19.3. kaikki toiminta muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta on siirtynyt etäyhteyksien ääreen.
Lue lisää

Tenholantien kahvila suljettu 16.3. alkaen toistaiseksi

Mar 16, 2020 8:51:33 AM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia |
Viimeaikaisen koronavirustilanteen vuoksi Invalidisäätiö on varotoimena päättänyt sulkea kahvila Liven maanantaista 16.3. alkaen ainakin kahden viikon ajaksi. Kahvila on suljettu 16.3. - 30.3, kahvilatoiminnan jatkumisesta sen jälkeen ilmoitetaan myöhemmin. Toistaiseksi myös Galleria Liven näyttelyiden avajaiset on peruttu. Toiminnan jatkosta tiedotetaan myöhemmin tilanteen tarkentuessa.
Lue lisää

Live ottaa käyttöön uuden puhdistettuun vesijohtoveteen ja probiootteihin perustuvan Ownwell-siivousmenetelmän

Mar 12, 2020 11:15:08 AM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia |
Myrkytön ja kemikaaliton menetelmä suojaa opiskelijoita, henkilökuntaa ja asiakkaita haitallisilta mikrobeilta, epidemioilta, kemikaalialtistukselta ja ikäviltä hajuilta.
Lue lisää

Invalidisäätiö viettää 80. juhlavuottaan tänä vuonna

Mar 10, 2020 9:00:00 AM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia | Koulutus työ
Invalidisäätiö on jo 80 vuoden ajan luonut tasa-arvoisempaa Suomea integroimalla tukea tarvitsevia osaksi yhteiskuntaamme. Yhteiskunnallisen osallisuuden luominen on koko Säätiön olemassaolon ajan tapahtunut työllistämiseen tähtäävien toimenpiteiden kautta.
Lue lisää

Liveläiset työntekoa oppimassa Kaaren Karnevaalihumussa

Feb 25, 2020 9:24:09 AM Kirjoittanut: Invalidisäätiö | 0 kommenttia | Opisto
Tanssia, musiikkia ja myyntituotteita – missäpä mukavampi työympäristö nuorille kuin karnevaaleilla kauppakeskuksessa! Ammattiopisto Live käynnistää yhteistyön helsinkiläisen Kauppakeskus Kaaren kanssa vilkkaalla tapahtumaviikolla, jolloin opiskelijat pääsevät asiakaspalveluharjoituksen ja esiintymisen tositoimiin. Kauppakeskus Kaari haluaa tehdä yhteiskunnallista hyvää ja toivottaa Liven opiskelijat tervetulleiksi poikkeukselliseen ympäristöön työssäoppimaan.
Lue lisää

Vastaus nuorten yksinäisyyteen Nuorisotakuutalon toimintamallista

Feb 21, 2020 10:07:45 AM Kirjoittanut: Live palvelut | 0 kommenttia |
Nuorten yksinäisyys ja eristäytyminen ovat vakava kansallinen ongelma. Koulutuksen ja työn ulkopuolella olevia nuoria on Suomessa tällä hetkellä noin 60 000. Suurta osaa näistä nuorista yhdistävät haasteet yksinäisyyden kokemuksen ja mielenterveyden kanssa: vuoden 2015 aikana 2 289:lle 18–35-vuotiaalle henkilölle myönnettiin työkyvyttömyyseläkettä mielenterveyden häiriöiden vuoksi. Voisiko ratkaisu yhteiseen haasteeseen olla yllättävänkin yksinkertainen: nuorten kiireetön ja pitkäjänteinen kohtaaminen?
Lue lisää

Live Pesulan kemikaalittomista pesuista - 50 % helmikuun ajan!

Feb 13, 2020 3:42:33 PM Kirjoittanut: Live palvelut | 0 kommenttia |
Live Pesula on siirtynyt käyttämään kemikaalittomia puhdistusmenetelmiä, sillä pesulassa on otettu käyttöön ekologinen Ownwell-menetelmä.  Sen kunniaksi pesulan asiakkaat saavat helmikuun ajan kaikista kemikaalittomista pesuista -50 % alennuksen!
Lue lisää