Yksityiskohta taidemaalari Bo Haglundin teoksesta.

Bo Haglund helmikuu 2011

taidemaalari Bo Haglund

Monipuolinen kuvataiteilija Bo Haglund (1963) sai alun perin lavastustaitelijan koulutuksen Taideteollisessa korkeakoulussa. Vaikka hän onkin tehnyt lukuisia lavastuksia teatteriin, elokuvaan ja televisioon 1980-luvulta asti, ei hänen ryöppyävälle visuaaliselle luovuudelleen tunnu riittävän mikään väline pelkästään.

Haglund on luonut myös uraa jo useammankin albumin julkaisseena sarjakuvataiteilijana, graafisena suunnittelijana – onpa hän suunnitellut jopa kankaita – ja taidemaalarina. Moni katsoja muistaa hänet YLE:n Valopilkku-ohjelman nopeana ja oivaltavana piirtäjänä. Hänen tuolloin luomansa hahmo Kauko tarkkaili kulttuurielämää lempeän kriittisesti.
Helmikuussa 2010 Galleria Ortonissa nähtävä näyttely jatkaa tarinaa, jossa Haglundin toinen ja myöskin pitkäikäinen sarjakuvahahmo Stubbhuvu (Kantopää) jatkaa elämäänsä sekä sarjakuvamaisena piirroshahmona että maisemallisten – tai ehkäpä pikemmin avaruudellisten – maalausten sivustakatsojana. Toisin kuin Kauko, Stubbhuvu on vakava ja syvällinen hahmo – sellaisena kuitenkin antisankarin tavoin taipuvainen tragikoomisuuteen.