banneri1.jpg

Galleria Live

Galleria Live

Galleria Liven toiminta-ajatuksena on tuoda korkeatasoista taidetta tavanomaisesta poikkeavaan ympäristöön, terveydenhuollon asiakkaiden, opiskelijoiden ja henkilökunnan arkeen. Invalidisäätiön kahvila on toiminut kuukausittain vaihtuvien taidenäyttelyiden näyttämönä jo lokakuusta 2001 lähtien. (ent. Galleria Orton)

Galleria on keskittynyt etenkin kotimaisen nykytaiteen esittämiseen. Tilan asettamissa puitteissa esillä on ollut enimmäkseen maalauksia, grafiikkaa ja valokuvia, mutta osa gallerian taiteilijoista on tuonut esille myös videoinstallaatioita, performanssia tai veistoksia. Viime vuosina olemme tiivistäneet yhteistyötä Viron kulttuuriväen kanssa. Virolaisten taiteilijoiden näyttelyitä on ollut jo kymmenen.

Vuonna 2004 gallerian yhteyteen syntyi kuvanveistäjä Hannu Siren aloitteesta Invalidisäätiön veistospuisto. Useat eturivin kuvanveistäjät ovat sijoittaneet veistoksensa vaihtuvaan kokoelmaan. Säätiön sisätiloissa on muun muassa mittavat kokoelmat Kain Tapperin, Arvo Summasen ja Rosa Liksomin teoksia.

Marraskuussa media- ja kuvataiteilija Milja Viidan näyttely

Tutustu tuleviin näyttelyihimme