Kuvassa Galleria Liven kuraattorin Pauliina Turakka Purhosen teos Venuksen syntymäeli päätön yritys vaatettaa jumlatar, tekstiili, 2017-2018.

Galleria Live

Galleria Live

Galleria Liven toiminta-ajatuksena on tuoda korkeatasoista taidetta tavanomaisesta poikkeavaan ympäristöön -  opiskelijoiden, terveydenhuollon asiakkaiden ja henkilökunnan arkeen. Invalidisäätiön kahvila on toiminut kuukausittain vaihtuvien taidenäyttelyiden näyttämönä jo lokakuusta 2001 lähtien. (ent. Galleria Orton)

Galleria on keskittynyt etenkin kotimaisen nykytaiteen esittämiseen. Tilan asettamissa puitteissa esillä on ollut enimmäkseen maalauksia, grafiikkaa, vesitoksia ja valokuvia, mutta osa gallerian taiteilijoista on tuonut myös videoinstallaatioita, performanssiesityksiä jne. Viime vuosina olemme tiivistäneet yhteistyötä Viron kulttuuriväen kanssa. Virolaisten taiteilijoiden näyttelyitä on ollut kymmenkunta.

Vuonna 2004 gallerian yhteyteen syntyi kuvanveistäjä Hannu Siren aloitteesta Invalidisäätiön veistospuisto. Useat eturivin kuvanveistäjät ovat sijoittaneet veistoksensa vaihtuvaan kokoelmaan. Sisätiloissa on muun muassa mittavat kokoelmat Kain Tapperin, Arvo Summasen ja Rosa Liksomin teoksia.

Galleria Live ja sen yhteydessä toimiva veistospuisto ovat yleisölle avoimia vierailukohteita. Galleria Livessä, sen veistospuistossa ja Invalidisäätiön kokoelmien parissa järjestetään opastettuja kierroksia erilaisille taiteesta innostuneille ryhmille, opiskelijat mukaan lukien. Varaa opastettu tutustumiskäynti galleristi Sirpa Viljaselta. sirpa.viljanen@inlive.fi

 

 

Galleria Liven huhtikuun taiteilijavieraana kuvataiteilija Antti-Ville Reinikainen

Tutustu tuleviin näyttelyihimme